Influencercampagne Geldzorgen • Friends for Brands • Brand Activation
Mama Queen op een mobiele telefoon

Influencercampagne Geldzorgen

Influencercampagne voor gemeente Rotterdam die de schaamte rondom praten over geldzorgen doorbreekt

Rotterdammers maken zich steeds vaker zorgen of er aan het eind van de maand wel genoeg geld op hun rekening staat. En helaas raken ook steeds meer van hen in serieuze geldproblemen. De gemeente Rotterdam biedt gelukkig verschillende regelingen en hulp aan voor wie er financieel niet uit komt. Om hier meer bekendheid aan te geven vroegen zij ons om een influencercampagne te ontwikkelen.

Het doel van de campagne is tweeledig. Enerzijds is het belangrijk om schaamte rondom geldproblemen te verminderen. Dit doen we door een diversiteit aan rolmodellen een persoonlijke ervaring te laten delen in creatieve video content. Anderzijds willen we de kijkers in de actiestand brengen. Daarom vragen we iedere influencer in hun video heel duidelijk te verwijzen naar het telefoonnummer 14010 en optie 4 – dit is waar je heen kunt bellen om direct hulp te krijgen van de gemeente Rotterdam.

In deze influencercampagne was het belangrijk om veel vrijheid te geven aan de verschillende influencers. Zij weten immers welke toon en stijl echt bij henzelf en hun volgers aansluit. Door te werken met duidelijke inhoudelijke richtlijnen en gebruik te maken van speciaal ontwikkelde social ‘stickers’ zorgen we ervoor dat de content bij elkaar aansluit, leidt tot de juiste actie en de boodschap van de gemeente communiceert. Dankzij Rotterdamse Poetsqueen, Ruwhel, Rarko, Zakia Bouhalin, Christina Curry en MaMa’Queen kijken we terug op een succesvolle campagne!