Parels van Schiedam • Friends for Brands • Brand Activation

Parels van Schiedam

Open je wereld!

Parels van Schiedam is een online platform voor kunst-, cultuur-, natuur- & milieueducatie voor scholieren in Schiedam. Docenten kunnen er educatieaanbod vinden en kinderen of ouders kunnen er een groot en spannend aanbod vinden voor naschoolse activiteiten.

 

Het aanbod is onwijs groot. Heel leuk, want dit betekent dat er voor iedereen iets leuks bij is, maar het maakte de oude site ook verwarrend en lastig te navigeren. Wij zijn samen met het team van Parels van Schiedam aan de slag gegaan om een nieuwe stijl en website te ontwikkelen die het aanbod op een overzichtelijke, speelse manier presenteert.

We leggen met het concept ‘Open je wereld’ de focus op het verbeeldingsvermogen en de avonturen die de kinderen kunnen beleven door het aanbod. Geïnspireerd op dat idee en de abstracte vormen van parels hebben wij een vormentaal ontwikkeld die het aanbod tot leven brengt. De website hebben we op basis van co-creatie sessies met stakeholders opnieuw ingedeeld. Zodat we de verschillende doelgroepen die te maken hebben met Parels van Schiedam, gerichter helpen ontdekken wat voor hen interessant is!