Rotterdam Street Culture Week • Friends for Brands • Brand Activation

Rotterdam Street Culture Week

The street becomes the stage

Rotterdam Street Culture Week is hét jaarlijkse gratis festival voor alle street culture liefhebbers. Tijdens deze week aanschouw je de top binnen verschillende disciplines – van street art, sports, music en dance tot food. Naast genieten van een keiharde line up, kun je als bezoeker ook zelf meedoen aan workshops en classes.

Rotterdam Street Culture Week vroeg ons om voor de editie van 2023 een campagneconcept en aanpak te ontwikkelen die een brede doelgroep uitnodigt om street culture te komen ontdekken. We bedachten een strategie die iedereen betrekt – van ‘in crowd’ tot ‘new crowd’. Dit brachten we tot leven met het concept ‘The Street Becomes the Stage’ dat laat zien hoe performers van de straat hun podium maken. Dit idee zie je terug in de outdoor campagne, social media campagne en content en de radiocommercial op FunX.

Onder de vlag van RSCW komen tijdens het festival veel verschillende organisaties samen in programmering. In onze aanpak betrokken we deze dan ook in een vroeg stadium. We verwerkten hun feedback op onze plannen in de aanpak en ontwikkelden een toolkit waarmee ook zij campagne kunnen voeren op de eigen kanalen. Voor zichzelf, maar ook voor andere programmaonderdelen.