Wereldmuseum - Kruispunt Rotterdam • Friends for Brands • Brand Activation
Wereldmuseum Kruispunt

Wereldmuseum – Kruispunt Rotterdam

Eén tentoonstelling, eindeloze perspectieven

In 2020 lanceerde het Wereldmuseum in Rotterdam een nieuwe vaste tentoonstelling. Het combineert de traditionele collectie met nieuw gemaakte en aangekochte kunstwerken. Allen gemaakt door mensen uit verschillende gemeenschappen van over de hele wereld die op de een of andere manier verbonden zijn met Rotterdam. Van Chinese papieren tot Ghanese mode en van een Turkse tulp tot Kaapverdische muziek.

 

Alle stukken in deze betekenisvolle collectie hebben een verhaal te vertellen. Maar welk verhaal ze vertellen, hangt af van de persoon aan wie je het vraagt. Dat was het belangrijkste inzicht waarop we de branding en campagne voor ‘Kruispunt Rotterdam’ hebben gebouwd. De titel betekent letterlijk ‘Kruispunt Rotterdam’ en dat hebben we vertaald naar de activerende vraag ‘Waar kruist het voor jou?’.

In de campagne en visuele identiteit bieden we veel ruimte om te reflecteren op de manier waarop verschillende mensen naar de tentoonstelling kijken. Met een on- en offline campagne maakt de consument eerst kennis met de expositie, door de ogen van anderen. Maar natuurlijk wil je als bezoeker ook je eigen ervaring delen. Daarom kun je na een bezoek aan Kruispunt Rotterdam je eigen digitale poster maken met je kruispunt op de achtergrond.