Be Goeder • Friends for Brands • Brand Activation
Be Goeder - stickers

Be Goeder

Jongeren belonen die het goede doen

De nieuwe app BE GOEDER beloont jongeren die het goede doen in plaats van ze te straffen voor slechte dingen. Met maatschappelijk relevante uitdagingen kunnen de gebruikers content creëren, delen met vrienden en mooie prijzen winnen. De app kwam tot leven in een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Politie Rijnmond, Connect Holland en Friends for Brands.

In de app worden gebruikers uitgedaagd. De challenges hebben maatschappelijke thema’s als ‘Gooi je afval in de prullenbak’, ‘Houd afstand van elkaar’ en ‘Respecteer en help elkaar’, gebruikers worden gestimuleerd om op een creatieve manier hun goede gedrag te vertonen. Elke maand wint de meest creatieve content een leuke prijs.

Samen met Marco van Dunnen van Politie Rijnmond deden we onderzoek, design sprints en testten onze aannames, ontwierpen en bouwden de app, en testten de app uitgebreid op middelbare scholen. De pay-off ‘SHOW YOUR GOED SIDE’ die we bedachten, een gemengde zin van Nederlands en Engels, toont het gevoel voor humor dat we hebben toegevoegd aan de branding en communicatie van het project.