Rotterdam Pride • Friends for Brands • Brand Activation

Rotterdam Pride

Together we are iconic

Rotterdam Pride organiseert ieder jaar, in samenwerking met organisaties en ondernemingen in de stad, de Rotterdam Pride Week. Zij vroegen Friends for Brands om voor het speciale jubileumjaar 2023 een campagne te ontwikkelen. Om de LHBTQIA+ gemeenschap en diens bondgenoten uit te nodigen om deel te nemen aan de talks, meet-ups en feesten tijdens deze week.

We introduceerden hiervoor het concept ‘Together we are iconic’. Met campagnebeelden (in samenwerking met Rik Versteeg) waarmee Rotterdamse stadsiconen door bekende Rotterdamse queers geclaimd worden als queer icoon. Zo gebruikt influencer Lotte van Eijk de Markthal om zich uit te leven als queer cowgirl. Ballroom ster Marie-Léa paaldanst sierlijk aan de Euromast en drag queen Vanity Vickers ligt als een godin op de Erasmusbrug. En Kabouter Buttplug? Die wordt geclaimd als bondgenoot van Rotterdam Pride!

Met de outdoor campagne wordt op een friendly manier een duidelijk statement gemaakt; de stad is (ook) van de LHBTQIA+ gemeenschap. En al helemaal tijdens Rotterdam Pride Week. Online zetten we het bereik van de queer iconen slim in en belichten we ook het inhoudelijke programma.