FunX • Friends for Brands • Brand Activation
Funx

FunX

Nieuwe helden

FunX is de nummer één Nederlandse radiozender voor stedelijke jongeren met een vaak biculturele achtergrond. Naast muziek komen in programma’s maatschappelijke onderwerpen aan de orde die hun leven beïnvloeden. In navolging van de Black Lives Matter-beweging wilden de programmamakers zich uitspreken tegen racisme. Daarom startte Funx een College Tour met hedendaagse rolmodellen.

FunX vroeg Friends For Brands om de naam, aansprekende branding en een storytelling-aanpak voor deze College Tour te ontwikkelen. De helden in de oude schoolboeken zijn niet de helden die tot de verbeelding van deze nieuwe generatie spreken. Sterker nog, door de ogen van deze doelgroep zijn dit vaak antihelden. Daarom introduceren we de rolmodellen Winston Bergwijn, Nasrdin Dchar, Anna Nooshin en Fadim Kurt als New School Heroes. In een stijl geïnspireerd op heroïsche tv-shows en games, focussen we op de superkrachten van de speakers.

 

Via social media introduceren we de ‘New School Heroes’ met korte video’s en animaties en verwijzen we naar (delen van) de gesprekken. Hiermee nemen we niet alleen de jongere mee in de concrete lessen en tips over racisme, maar creëren we ook een vorm waarin deze helden op hetzelfde voetstuk worden geplaatst als de ‘old school’ helden.