Gemeente Rotterdam • Friends for Brands • Brand Activation

Gemeente Rotterdam

Wat loop je nou te stoken?!

De gemeente Rotterdam werkt er hard aan om de lucht fris en onze longen schoon te houden. Door het stadscentrum te ontdoen van vervuilende auto’s en meer ruimte creëren voor alternatief vervoer. Maar om meer impact te maken, moeten mensen ook hun gedrag thuis veranderen. Daarom vroeg Gemeente Rotterdam ons een campagne te maken om mensen bewust te maken van de gezondheids- en milieurisico’s van het stoken van haardvuur.

Mensen vertellen wat ze niet kunnen doen is nooit leuk en is vaak vervelend. Niemand vindt het leuk om een klager in zijn eigen huis te verwelkomen die er is om te zeggen dat hij moet stoppen met het aansteken van een barbecue of het blussen van de open haard. In de strategie en het concept voor de campagne ‘Wat loop je nou te stoken?’ speelden we hiermee.

In plaats van mensen te vertellen te stoppen met het maken van vuren, bieden de campagne en website alternatieven. Na tussenkomst deelt Richard Groenendijk voorbeelden hoe we in deze koude tijden toch het warme en gezellige vuur kunnen maken, maar met minder negatieve impact!