Wereldmuseum - Superstraat • Friends for Brands • Brand Activation
Wereldmuseum - Superstraat

Wereldmuseum – Superstraat

Kinderen ontdekken de werelden van buren

Hoewel iedereen in de wereld anders is, laat Wereldmuseum Rotterdam zien dat we in de basis hetzelfde zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Het leuke van Rotterdam is dat je hier mensen van de hele wereld kunt ontmoeten zonder de stad te verlaten. Achter elke voordeur vind je een heel ander verhaal, van een andere persoon, die een ander leven leidt.

Kinderen zijn nieuwsgierig en moeten worden beloond voor hun nieuwsgierigheid. Er is niets mis met een gezonde interesse in andere mensen. Met het bedenken van de ‘streetwise’ positionering, naam en communicatiestrategie voor de nieuwe vaste tentoonstelling ‘Superstraat’ proberen we een hele nieuwe generatie museumbezoekers aan te spreken.

De tentoonstelling is open voor alle Rotterdammers en biedt een kijkje achter de deuren van je medebewoners zonder angst voor inbreuk op hun privacy. De tentoonstelling zelf, de campagne eromheen en het schoolprogramma van Superstraat stimuleren alle kinderen om ook in het echt een kijkje te nemen door hun buren te bezoeken. Ook volwassenen zijn uitgenodigd!